Mijn Huid

Mijn huid is iets wat erg centraal staat binnen mijn bedrijf. Ik worstel er altijd mee en het is ook mijn focuspunt als het gaat om mijn bedrijf. Toch blijft het iets kwetsbaars en is het telkens een drempel waar ik overheen moet stappen. Ik houd graag mijn proces voor me totdat ik het voor mijn gevoel "onder controle" heb. 

 

Nu weet ik dat dit een beschermingsmechanisme is. Ik kan mijn huid simpelweg niet onder controle houden en ik kan ook zeker niet wachten tot het "perfecte" moment om daar iets over te delen. Als ik iets post of deel voelt het ook altijd als een misplaatst moment. Dit komt omdat ik een perfectionist ben in hart en nieren. Perfectionisme kan heel scherp twee kanten opvallen. Positief en heel erg negatief. Dus ik besluit hierbij om jullie iets meer mee te nemen in mijn proces en dat controlegevoel iets meer lost te laten. 

 

Ongeveer een jaar geleden in Februari 2021 ontstond er iets op mijn rug wat ik nog nooit had meegemaakt. Een hele grote bult. Nu kan ik jullie vertellen dat ik inmiddels ervaren ben met grote ontstekingsbulten. Deze keer viel deze bult buiten mijn ervaring. Ik schrok zó erg dat ik compleet in paniek schoot en na een aantal dagen niet op mijn rug kunnen liggen en me super ellendig voelen, nam mijn vriend de controle over; "Je gaat de huisarts bellen, en wel nu!" zo gezegd zo gedaan.  Een hele ellendige afspraak bij de dokter volgde (Ik zal de details achterwege laten). En ik liep vervolgens naar buiten met een gat in mijn rug. De voorschrift was: spoelen. Tot een week lang 3x per dag. Zo zou de wond goed kunnen genezen. 

 

Ik heb me een week ellendig gevoeld op een klapstoeltje onder de douche. Het voelt als terug bij af zijn. Ik voelde me klein en hulpeloos en daarnaast had ik grote stress over mijn bedrijf. Nu een jaar later kijk ik daarop terug en herinner ik me weer hoe ik me toen voelde. Ik was in complete paniek. Ik dacht dat ik de koning was en dat ik over het ontstekingspunt heen zou zijn. Nu weet ik wel beter. Mijn Acné triggert met stress en dat was iets wat me overviel in februari 2021. Gezondheid valt niet te sturen, bleek maar weer en ik heb nog steeds Acné. 

 

Een jaar later gaat het gelukkig beter, al ben ik nog niet op het punt waar ik wil zijn. Ik wil van mijn littekens af, maar ik wil ook echt het laatste restje acné opruimen. Dus daar ga ik nu mee aan de slag. Voor degene die me al langer kent, ik hou niet zo van medicatie als het gaat om Acné. Ik heb een orthomoleculaire voedingscursus gevolgd en daar zoveel geleerd over huid en darmen dat ik heel veel kennis heb. Toch moet ik die kennis toepassen in het dagelijks leven en dat blijft een uitdaging. Dus ik ga dit stap voor stap doen de komende tijd en ga eerst eens goed kijken waar mijn triggers liggen en hoe ik dat hormonaal kan verbeteren. Voor nu heb ik een afspraak staan bij een homeopathisch arts en ga ik daarmee aan de slag. 

Dus wie weet ben ik de volgende keer weer heel wat informatie rijker en ben ik heel wat restjes acné kwijt. Op naar een gladdere huid.

 

Dit was mijn huidupdate van de afgelopen tijd. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen.

 

Veel liefs, Amber

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.