Groeien met Groeipijn

Toen ik startte met dit avontuur wist ik dat het zou gaan met vallen en opstaan, toch is het leven niet maakbaar en dat heb ik de afgelopen tijd zeker gemerkt. Inmiddels zijn we alweer een tijdje verder (1,5 jaar zelfs) en wil ik jullie graag meenemen in mijn dagelijkse leven als ondernemer en als gewoon Amber met huidproblematiek. 


Dus we gaan terug naar mijn originele plan. Inmiddels is mijn droom, een pand hebben, uitgekomen en zijn daar nog veel meer dromen voor in de plaats gekomen. Leuk om te groeien en te gaan zoals een ondernemer. Ik geniet er nog elke werkende dag van. Zelfs mijn angst om niet voldoende klanten te hebben is verdwenen in de achtergrond van mijn gedachte en dat is super fijn! Een stukje geruststelling dat een klantenbestand je veiligheid en stabiliteit geeft.

 

Maar... er staat natuurlijk een grote maar tegenover. De afgelopen tijd heeft zoveel onverwachte situaties mijn kant op gegooid dat ik zeker genoeg heb gehad voor de komende 5 jaar. Niemand zag tante C aankomen en had vooral niet verwacht dat het zoveel impact kon geven. Met elke hoge piek komt ook een dal en dat zorgt voor relativeren en dankbaarheid voor wat er wel is. Ik denk dat dit zeker de grootste les is die ik heb geleerd de afgelopen tijd. En, dat ik écht doe wat ik leuk vind om te doen. Ik heb plezier in mijn werk en mis het als ik het niet kan uitvoeren. 

 

Het afgelopen jaar heeft veel gevraagd van mijn flexibiliteit en mijn geduld. Plannen die je had zijn vooruitgeschoven en daarnaast ben ik toch verder gaan denken. Mijn bedrijf is mij, maar ik ben niet alleen het bedrijf. Ik ben ook een vriendin van, een dochter van en een partner van. En ik heb ook andere hobby's die niks met huid te maken hebben en die me op een andere manier plezier geven. Ik moet ook voor mezelf zorgen en voor de mensen om me heen dan alleen maar mijn bedrijf. Zoals je merkt, genoeg inzichten. 

Het liefste wil ik hierbij nu het stukje Corona afsluiten en kijken naar de toekomst. Ik maak weer plannen die ik nu in daadwerkelijkheid kan uitvoeren en ik ga ook  meer voor mezelf zorgen. De voornemens zijn er en ik hoop ook met een tijdje de structuur. Dit is een cliché die je misschien al vaker hebt gehoord, maar de grootste uitdaging is balans vinden in het ondernemerschap. 

 

Dus bevalt het ondernemen me nog steeds? ja! 100% maar het vraagt ook meer dan dat ik van te voren had gedacht. Ik heb het er voor over maar het kan ook lastig zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.