De knop om... Maar waar vind ik de switch?

Even alles anders dan 5 weken geleden. Anders in omgang, anders in werk, anders in boodschappen anders in samenleven. Alles anders. 

 

Ook al ben ik meer dan een maand thuis, zo voelt dat niet. De tijd vliegt voorbij en de dagen lopen over in weken. Daarentegen voel ik me niet gelukkig en productief zoals ik hoopte. Ik kom mezelf in mijn downs veel sterker tegen dan normaal. Want in het "normale" leven kun je nog altijd iemand de schuld geven, je hoofd in het zand steken of een excuus bedenken. En laat die rol mij nu perfect passen, blijkt.

 

Ik mis het praktische bezig zijn in mijn salon. Daarbij baal ik dat ik mezelf nog niet volledig bloot durf te geven. Want mezelf filmen en fotograferen in het dagelijks leven, ben ik niet gewend en is een giga drempel. Want ik ben nog niet perfect en mijn huid is nog niet perfect, maar daar zit ook mijn goud. Ik wil echt zijn en mezelf en andere mensen helpen. Waarom is het dan zo moeilijk om dat te accepteren?

 

Naast dat acné een uiterlijk probleem is, is het vaak een groot deel mentaal. Want, kijk eens om je heen naar mensen die acné hebben, deze duiken eerder weg, verstoppen zich of hebben moeite met houding geven wanneer ze in de picture staan, ik-zelf ben daar zeker geen uitzondering op. Als ik me niet 100% voel, dan verdwijn ik liever dan dat ik aanwezig ben. Een oud trucje wat ik nog steeds graag gebruik. Nu in deze tijd blijft het een drempel die me weerhoudt van mijn doel en mijn plezier in werken, voor en aan mijn bedrijf, want ja het is een lastig punt. 

 

Nu ik dit blog schrijf, en na 1000 lieve woorden en liefdevolle steuntjes in mijn rug die ik van mijn quarantaine buddy krijg, besluit ik om me daar niet meer achter te verschuilen. In het leven geloof ik niet zo in toeval en zal de wereld wel stil staan met een reden. Tijd voor bezinning en rust. Opladen voor wat komen gaat en positief kijken naar de toekomst. Dus ik ga mezelf wat vaker recht in de ogen kijken en zoeken naar die switch. Ondanks dat deze situatie niet ideaal is, weten we dat alles een keer voorbij gaat, dus dit ook. 

 

Komen jullie jezelf ook zo tegen momenteel?

 

Ik hoop iedereen weer snel te ontvangen in de salon, maar tot die tijd hoop ik dat iedereen goed zorgt voor zichzelf, hun huid en natuurlijk ook behulpzaam is naar de medemens. Dus blijft voorlopig veilig thuis en ik hoop iedereen weer gezond te ontvangen na deze periode. 

 

Veel liefs, Amber 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Linda Groenendaal
4 jaar geleden

Alles komt goed meid!! Nog ff volhouden!! Groetjes, Linda

Jeroen Haans
4 jaar geleden

Super, super mooi Verwood. Amber ik ben trots op je. Zouden mijn kinder en een voorbeeld aan moeten geven. Liefs Ome Roen (haha)

Reina florie post
4 jaar geleden

Dat heb je heel mooi weergegeven, helaas woon ik niet in de buurt , volhouden hoor het gaat goedkomen 🙏🏼